dinsdag 1 april 2014

Leestips (49)

In De waarheid over de zaak Harry Quebert van Joël Dicker heeft Marcus Goldman een succesboek geschreven en vindt hij geen inspiratie voor een opvolger. Hij zoekt zijn oude leermeester Harry Quebert op, wiens boek ‘De wortels van het kwaad’ een meesterwerk zou zijn geweest (hoewel de citaten daaruit die je in deze zogenaamde pageturner vindt, het complete tegendeel doen vermoeden). In de hoop daar inspiratie te vinden, trekt Goldman in Queberts landhuis in.
Op een dag wordt in de tuin van dat landhuis het lichaam van de 33 jaar eerder vermiste, toen 15-jarige Nola gevonden. Omdat op haar lichaam het manuscript van Queberts boek wordt teruggevonden, wordt die uiteraard verdacht van de moord, zeker als blijkt dat hij een relatie met haar heeft gehad. Marcus gelooft in de onschuld van zijn leermeester en start een eigen onderzoek.
Het verhaal heeft vaart en is spannend opgebouwd, er is meer dan één personage dat wel wat te verbergen heeft. Maar De waarheid over de zaak Harry Quebert is een dik boek en meer dan eens heb ik gedacht er de brui aan te geven. Zo pageturnerig is het niet en de bijna 700 bladzijden zijn niet meer dan een vlakke whodunit. Een af-, veeleer dan een aanrader dus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten