maandag 16 april 2012

Leestips (2)

De filosofie van de heuvel van Ilja Leonard Pfeijffer is een verslag van de fietstocht van Leiden naar Rome van de 100 kilo wegende dichter/schrijver samen met zijn lief. Het is een 2600 km lange tocht vol vrolijke, vermoeiende, beangstigende, schitterende en uitdagende avonturen, gelardeerd met heerlijke filosofische beschouwingen zoals bijvoorbeeld:
"De filosofie van de heuvel is de filosofie van verlangens, weerzin en verwachtingen. De heuvel bestaat alleen als je vooruit kijkt en tegen hem opziet. De heuvel bestaat als je te graag aan de andere kant wilt zijn of als je het liefste in het dal wilt blijven. Hoe meer je vooruit kijkt, hoe meer heuvels er opdoemen in je blikveld. Elke heuvel die je moet beklimmen, heb je zelf opgeworpen."
Een aanrader voor fietsers (en anderen) die een pittige uitdaging niet uit de weg gaan, maar in koude en natte tijden liever binnen blijven en een goed boek lezen.

1 opmerking:

  1. een interessante beschouwing over dit boek vind je op http://pascaldigital.blogspot.com/2011/11/filosofie-van-de-heuvel.html
    groeten,
    P.

    BeantwoordenVerwijderen