maandag 1 september 2014

Leestips (55)



Tom Rob SmithDe boerderij

Op een dag krijgt Daniel een telefoontje van zijn vader dat diens vrouw Tilde – Daniels moeder dus – ziek is. Eigenlijk gaat het al een hele tijd slecht met haar. Hij heeft haar zelfs laten opnemen in een psychiatrisch ziekenhuis. Een tijd geleden verhuisden ze samen naar Zweden, Tilde’s geboorteland, om er in een oude boerderij van de rest van hun leven te genieten.
Daniel is nogal verrast door het nieuws, wil er het fijne van weten en naar Zweden op onderzoek gaan. Tilde is hem echter voor en komt hem in Londen haar kant van het verhaal vertellen. In Zweden gebeurden rare dingen op de boerderij, met haar man en met de buurman. Maar zoals gebruikelijk in dit soort verhalen, wordt de vrouw niet vertrouwd en geloofd, zelfs niet door haar eigen zoon.
De boerderij is een verhaal vol mysterie en raadsels – wie vertelt nu de waarheid: de vader of de moeder? – dat drijft op een lange spanningsboog, maar dat soms te langdradig wordt. Het achterliggende verhaal gaat over een gesloten gemeenschap die haar problemen liever binnenskamers houdt. Samen met Daniel moet de lezer de knopen trachten te ontwarren.
Thrillers zijn niet mijn favoriete leesvoer, en daar heeft deze boerderij alweer toe bijgedragen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten