dinsdag 19 mei 2015

Leestips (75)

Tweede leven van S J Watson is de opvolger van Voor ik ga slapen dat we lang geleden in Leestips (17) terecht een ‘debuutroman van formaat’ noemden. Met zijn tweede leven is Watson er niet echt in geslaagd een waardige opvolger te componeren. Het boek verzandt in clichés en raakt verstrikt in een langdradig plot en verwordt zo tot een ‘literaire thriller’ van dertien in een dozijn.
Nadat haar zus Kate dood is gevonden, ontdekt hoofdpersoon Julia het dubbele (online) leven dat ze leidde. Ze gaat zelf op zoek naar dader en oorzaak via datingsites en valt ziende blind voor de charmes van ene Lukas, die haar meesleept in een gevaarlijke en ongezonde affaire.

Julia is veel te goedgelovig en braaf om als hoofdpersonage een boek te schragen en dragen. Daarbij komen de andere personages evenmin goed uit de verf. Het verhaal zelf is weinig geloofwaardig en flauw, Julia is zwak, ze vertrouwt alles en iedereen, ook online. Nogal naïef loopt ze verloren in een kluwen van bedrog en leugens. Net als het boek. Geen aanrader dus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten