zondag 24 oktober 2021

Leestips (235)

Lisa Taddeo Beest

In een restaurant schiet de getrouwde ex-minnaar Vic zich voor de ogen van Joan door het hoofd. Een redelijk bruusk beeld om Beest mee te beginnen. Joan vlucht daarop weg uit New York naar de bergen rond Los Angeles met medeneming van de asse van haar ouders, en op de hielen gezeten door Vics dochter die haar de schuld geeft voor haar vaders zelfmoord. 

Joan heeft in het leven ondervonden hoe wreed mannen kunnen zijn, en hoe wraakzuchtig vrouwen. Als kind werd ze verkracht en sindsdien gooit ze haar lichaam in de strijd om te krijgen wat ze wil en om wraak te nemen op slechte mannen. Ze twijfelt tussen haar eigen schuld en verdorvenheid, en de monsterlijkheid en inhaligheid van mannen. En ondertussen is ze nietsontziend, geeft ze lucht en ruimte aan haar razernij. 

Het is een donkere roman over pedofielen, egoïstische mannen, moord, seks en geweld. En over een leven dat verdorven is en weinig kleur toelaat. Maar het is toch goed genoeg geschreven dat het ook boeit, en blijft boeien tot het einde.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten