dinsdag 13 maart 2012

3,2,1... go!

Dit is de blijde geboorte van de blog van de leesclub van Wortegem-Petegem, Wortelpureetegem, of Kruidenzoutenpepergem, of nog, en beter passend in ons kraam, Prozaenpoëtegem.

Onze leesclub bestaat uit zo'n 15 leden en komt ongeveer maandelijks samen om een gekozen boek te bespreken. Kluisbergen begon al in 1985, W-P in februari 2004, en in 2010 zijn onze beide leesgroepen samengesmolten tot Leesgegroet. De Kluisbergense leesgroep was na 15 jaar door omstandigheden uitgelezen. Nu is iedereen heel enthousiast over de fusie.

Tot maart 2012 hebben we samen zo'n 150 boeken gelezen en besproken. Op onze bijeenkomsten praten we uitgebreid over het gezamenlijk gelezen boek, over de plussen en de minnen, de inhoud en de vorm, wat ons raakte of net niet, de gevoelens, indrukken en ook vragen die prangen en bleven hangen. We hebben het ook over andere unieke, gewoon leutige, of derderangs- en zelfs overbodige boeken, coole schrijvers, cultuur met een kleine of grote C, en leesvoer allerhande.

Wij neuzen, wriemelen en ritselen graag in boeken en die liefde voor het lezen willen we delen met elkaar. En vanaf nu ook met u, lezer van deze blog. Daarom, lezer, wees gegroet. 

1 opmerking:

  1. Gelukkig maar dat er bij de mensen die kunnen lezen ook nog exemplaren zijn die kunnen schrijven! Misschien gelukkig ook dat ze het niet allemaal doen. Ik alvast hef het glas op de geboorte van deze weblog (het moet niet altijd schrijven zijn, of lezen ....

    BeantwoordenVerwijderen