woensdag 4 juli 2012

Mooie woorden (10)

Verdienstelijke pogingen – in deze rubriek zijn pogingen altijd verdienstelijk – van Luc en Hilde geven al de juiste richting aan, maar nieuwkomer Geert wordt een te duchten concurrent en gaat deze week lopen met de ‘oppergaai’. Terwijl Luc met ne raren aardigaard de publieksprijs ontvangt.

De wiepgoi = ne raren aardigaard, rare kwast, onnozelaar, domoor, slungel steekt de kiskemoirtie = uitgeholde biet met daarin een kaars (ter gelegenheid van Sint-Maarten) aan met stekskies = lucifers en loopt ermee over de weelink = voetwegel om de kinderen schui = bang te maken.

Het raadseltje voor deze week:

Op den eudelte = ? stonden tussen de baloten = ? ne poinder = ? en ne kaba = ? vol mee irreweetn = ?

2 opmerkingen:

  1. Op de hooizolder stonden tussen de strobalen een mand en een tas vol erwtjes.
    Hilde Vdc

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik zie dat ik hier 14 dagen na datum weinig aan toe te voegen heb en schaar mij volledig achter Hildes antwoord.

    Misschien nog opmerken dat "ne poinder" inderdaad een mand is, maar dan wel geen grote "perdemande", maar een mandje om aan de arm te dragen. En dat die tas uiteraard geen kop is waaruit je koffie drinkt, maar een draag- of boodschappentas.

    Geert
    (afkomstig uit "Duivie", Petegem - wat bij sommigen onder jullie al een belletje moet doen rinkelen :) Zoniet, vraag je 't maar aan Anne via wiens Facebookpagina ik jullie site trouwens ontdekte)

    BeantwoordenVerwijderen