dinsdag 27 oktober 2015

Leestips (90)




Amerika, een biografie van dromen en bedrog Björn Soenens
Als je op reis door de USA des avonds in de motels al eens graag een boek ter hand neemt en je hoofd is te vol voor lange, ingewikkelde plots of diepgravende geschiedenislessen, dan is dit de ideale vriend voor onderweg. Korte stukjes over uiteenlopende ingrediënten van wereldmacht nummer 1 – maar voor hoe lang nog, vraag je je na lezing af.
Een historisch informatief boek dat inzoomt op heel veel aspecten van het land, zoals religies, migratie, oorlog, drugs en misdaad en natuurlijk ook de American dream dat keihard werken succes garandeert. Die droom is wel aan diggelen geslagen door de crisis, en armoede, werk- en dakloosheid nemen hand over hand toe. De economie is een eigen-risico-economie en wie geen werk vindt, heeft ook geen geld.
Afijn, de USA is een land van uitersten en tegenstellingen, en dat wisten we al langer, maar als een Amerikaspecialist van de VRT dat in geuren en kleuren uitlegt, en bovendien ook in korte, hapklare brokjes serveert, dan verruimt dat je blik terwijl je ernaar kijkt. Voorwaar een fascinerende ervaring.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten