woensdag 28 oktober 2015

Mooie berichten (1)

Bijna 4 jaar aan het bloggen en nog een nieuwe rubriek erbij. Moet kunnen. Af en toe en hier en daar verschijnen er interessante, wenkbrauwenfronsende of gewoon geestige berichten over taal, lezen, literatuur en aanverwanten. Tijd om ze hier te delen met alle Leesgegroeters.

Waar is de tijd dat we iets anders deden om de tijd te doden dan op de smartphone tokkelen? Lang geleden, jazeker. Maar nu terug ingevoerd in de Franse stad Grenoble. Daar hebben ze een heuse verhalenmachine uitgevonden om eens op een andere manier een leeg moment op te vullen. Acht automaten zijn er geplaatst op openbare locaties in de stad. Met een druk op de knop kun je kiezen uit verhalen die in 1, 3 of 5 minuten te lezen zijn.
Initiatiefnemer Christophe Sibieude zegt dat hij en zijn team op het idee kwamen, staande voor een snoepautomaat: “Als we dit ook eens met literatuur konden doen, om mensen bezig te houden tijdens onproductieve momenten.”
Een gratis kortverhaal om een leeg moment op te vullen, dankzij de steun van groene burgemeester Eric Piolle, die vorig jaar al alle reclame in het straatbeeld verbood. Een bewonderenswaardig en na te volgen initiatief. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten